Stichting Van Ravenswaaijstede

Zorgboerderij


Stichting Van Ravenswaaijstede heeft als doel: het bieden van dagbesteding aan mensen met psychiatrische- en psychische problemen, een verslavingsverleden en/of een niet aangeboren hersenafwijking. De begeleiding is gericht op het creëren van een veilige plek waar de deelnemer rust en ruimte krijgt om zichzelf te zijn en vertrouwen te vinden. Door het aanbieden van zinvolle dagbesteding krijgt de deelnemer mogelijkheden tot het leren en vergroten van vaardigheden, samenwerking met zijn medemens en tot re-integratie.

Missie:

Stichting Van Ravenswaaijstede biedt ruimte om elkaar te ontmoeten, vrienden te maken, elkaar te helpen. Er voor elkaar zijn! Het is een plek waar rust, veiligheid, vertrouwen en verbinden centraal staan. Deze vier kernwaarden zijn sterk met elkaar verweven wat zorgt voor een gemoedelijke en ongedwongen sfeer op de zorgboerderij. 

Visie:

De zorgboerderij is gelegen in een agrarische omgeving omringd door natuur en dieren. Het is een omgeving waar deelnemers zich thuis voelen en tot rust komen. Kleinschalig is de opzet en tegelijkertijd ook de kracht om persoonlijke aandacht te blijven geven aan de deelnemers. Het buitenleven, de rust en ruimte dragen bij aan een gezonde levensstijl wat stimulerend werkt voor lichaam en geest.